Парламентська асамблея НАТО визнала рф країною-терористом

Читать на русском
Парламентська асамблея НАТО визнала рф державою-терористом і закликала створити спеціальний Міжнародний трибунал для покарання російських злочинців.

Парламентська асамблея НАТО визнала рф державою-терористом і закликала створити спеціальний Міжнародний трибунал для покарання російських злочинців.

Про це повідомив голова постійної делегації України у ПА НАТО Єгор Чернєв.

Terrorussia: Головне, що треба знати про росію та статус країни-спонсора тероризмуГоловне про те, чому росія - країна-терорист, чому потрібно визнати її спонсором тероризму та як це вплине на становище рф на світовій арені

«Парламентська асамблея НАТО закликала створити спеціальний Міжнародний трибунал щодо агресії росії та визнала її державою-терористом. Всі 30 країн НАТО підтримали пропозиції нашої делегації. Такий трибунал дасть змогу засудити не тільки безпосередніх виконавців військових злочинів, але і вище керівництво російської федерації. Резолюцію буде направлено урядам та парламентам усіх країн - членів НАТО», – написав Чернєв.

Він зазначив, що резолюція містить низку важливих для України рішень.

Йдеться про збільшення поставок Україні озброєння, розробку конкретних кроків щодо вступу України до НАТО, створення механізму стягнення репарацій з росії за завдані Україні збитки.

У резолюції також закріплено принцип про те, що НАТО підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно.

Нагадаємо, 13 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про визнання російського режиму терористичним.

Експерт пояснив, чому резолюція ПАРЄ про терористичний режим росії і трибунал – це рекомендаційний крок.

Цього тижня, як очікується, Європарламент проголосує за визнання росії спонсором тероризму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: