ПАРЄ ухвалила резолюцію, яка визнає російським режим терористичним

Читать на русском
Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій росію названо терористичним режимом. За документ проголосували 99 зі 100 делегатів.

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію на підтримку України. У документі російський режим визнається терористичним.

Про це повідомив нардеп, член української делегації у ПАРЄ Олексій Гончаренко.

«Клуб підтримки» росії: які країни Генасамблеї ООН голосують проти проукраїнських резолюційЯкі країни Генеральної асамблеї ООН голосують проти резолюцій, які засуджують дії росії в Україні – на інфографіці. Крім самої рф, постійно це роблять Білорусь, Північна Корея, Сирія.

Резолюцію підтримали 99 делегатів, один утримався (хто саме, Гончаренко не уточнив).

ПАРЄ визнає нинішній російський режим терористичним та закликає країни-учасниці:

  • надати Україні системи протиповітряної оборони;

  • однозначно засудити псевдореферендуми, проведені у Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях України;

  • засудити спробу анексії Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей як порушення міжнародного права та серйозну загрозу міжнародному миру та безпеці та уникати визнання будь-яких наслідків цього;

  • надати фінансову підтримку для відновлення України;

  • прискорити створення Спеціального Міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності за злочин агресії проти України;

  • створити комплексний міжнародний механізм компенсації, включаючи міжнародний реєстр збитків, та активно співпрацювати з українською владою у цьому напрямку.

Росію в резолюції закликали дозволити гуманітарним місіям ООН, Міжнародного комітету Червоного Хреста, Ради Європи чи будь-якої іншої міжнародної організації чи державі-члену сприяти обміну військовополоненими та звільненню політичних в'язнів.

У резолюції також є пункт про те, що будь-які переговори відбуватимуться на умовах України.

Нагадаємо, напередодні Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію, яка засуджує незаконну анексію росією Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

На інфографіці можна побачити, які країни Генасамблеї ООН голосують проти проукраїнських резолюцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: