Чому США не визнають росію державою-терористом – посол пояснила позицію

Читать на русском
У США вважають, що визнання росії державою-спонсором тероризму може бути контрпродуктивним.
Reuters

США поки не вважають корисним визнавати росію державою-спонсором тероризму. При цьому Штати виступають за подальше запровадження санкцій та експортних обмежень щодо росії.

Про це на брифінгу заявила посол США в НАТО Джуліанн Сміт, повідомляє «Голос Америки».

Напередодні річниці 11 вересня: чому США не хочуть визнавати рф державою-спонсором тероризмуЧому США відмовилися включати росію до списку держав-спонсорів тероризму. Можливі пояснення цього рішення – у статті Віктора Гаврилюка.

«Гадаю, ви чули коментарі президента Байдена та інших в адміністрації. Відчуття у Вашингтоні в тому, що це насправді наразі непотрібно, і, насправді, може бути контрпродуктивно в тому плані, що це може зашкодити нашій можливості, наприклад, привозити гуманітарну допомогу Україні, або вивозити певну кількість зерна з України», – сказала Сміт.

З цієї причини, додала вона, США разом із союзниками зосереджені на роботі над санкціями, щоб «збільшувати тиск на путіна та його уряд, режим у Москві, а також тиснути на економіку та фактично забороняти російському війську просуватись і створювати нові спроможності в цій війні».

Нагадаємо, 23 листопада Європарламент ухвалив резолюцію про визнання росії державою-спонсором тероризму.

Раніше аналогічне рішення ухвалили парламенти Литви, Латвії, Естонії, Чехії та Польщі, а також ПАРЄ та Парламентська асамблея НАТО.

На початку вересня Джо Байден сказав, що росію не слід визнавати державою-спонсором тероризму.

ЗМІ раніше писали, з яких причин Державний департамент США не хоче ухвалювати це рішення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: