США не бачать ознак, що рф планує припинити ракетні атаки по Україні – Білий дім

Читать на русском
Є висока ймовірність того, що рф продовжить завдавати ракетних ударів по українській цивільній інфраструктурі в найближчій перспективі, проте динаміка боїв на фронті ослабне в зимові місяці.

Є висока ймовірність того, що рф продовжить завдавати ракетних ударів по українській цивільній інфраструктурі в найближчій перспективі, проте динаміка боїв на фронті ослабне в зимові місяці.

Таку оцінку висловив у середу на телефонному пресбрифінгу координатор щодо питань стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, передає Укрінформ.

Масовані ракетні обстріли росії 10 жовтня, 15 та 23 листопада: порівнянняНа інфографіці – порівняння масштабів масованих ракетних атак росії на Україну 10 жовтня, 15 та 23 листопада.

«Звичайно, росіяни не демонструють жодних ознак того, що вони збираються припинити або зменшити свої атаки по цивільній інфраструктурі (в Україні – ред.), які вони проводять протягом останніх кількох тижнів», - зазначив представник Білого дому.

За його словами, у США вбачають ознаки, що росіяни налаштовані продовжувати ракетний терор.

Кірбі також підкреслив, що США разом із союзниками і партнерами мають намір продовжувати надавати допомогу в Україну з метою відновлення постраждалої критичної інфраструктури. Крім того, увага США зосереджена на забезпеченні України засобами ППО, а також зимовим екіпіруванням для військових ЗСУ.

За оцінкою Білого дому, інтенсивність боїв на фронті в Україні знизиться протягом зимових місяців.

«Ми, звичайно, очікуємо, що протягом зими наземні операції зокрема, а також повітряні операції будуть ускладнені», - зазначив Кірбі, пославшись на погодні умови, котрі обмежують простір для маневрів.

Водночас, за його словами,_ «це не означає, що, на нашу думку, все просто стане – ми вважаємо, що військові операції триватимуть у зимові місяці»._

За інформацією розвідки, російські військові поки що здійснюють планові польоти стратегічної авіації. Водночас окупанти розвідують нові цілі та готують свої ракети для нового масованого удару по Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: