Американський генерал розповів, як Україна може максимально використати зимову паузу у війні

Читать на русском
Взимку Україна має продовжувати свої атаки на російські склади боєприпасів, командні центри та лінії постачання. Потрібно максимально використати паузу, щоб відновити свою бойову міць до продовження кампанії у 2023 році.

Зима ускладнить продовження наступу українських військ, але її слід розглядати як час для підготовки до весни, а не для зупинки всіх операцій. Україна має продовжувати свої атаки на російські склади боєприпасів, командні центри та лінії постачання. А також за допомогою НАТО докласти цілеспрямованих зусиль щодо відновлення своєї військової могутності до кампанії 2023 року.

Таку думку в колонці The Wall Street Journal висловив бригадний генерал армії США у відставці, колишній помічник держсекретаря з військово-політичних питань Марк Кіммітт.

За словами Кіммітта, Україні потрібно провести деякі очевидні приготування: зміцнити оборонні позиції вздовж нинішніх ліній фронту, інтегрувати поповнення до підрозділів та видати зимовий одяг та спорядження. При цьому потрібний комплексний підхід, який має прискорити доставку військових запасів країн НАТО для відновлення армії.

В ISW не вважають, що зима сповільнить перебіг бойових дій в УкраїніУкраїнські військові навряд чи зупинять свої контрнаступи через зиму і можуть, навпаки, скористатися перевагами мерзлої місцевості. Припинення вогню взимку пішло б на користь тільки росії, яка відчайдушно потребує паузи.

Союзники не просто повинні продовжувати поповнювати запаси критично важливого обладнання та боєприпасів, HIMARS та засобів ППО. Вони також мають проводити наради щодо оперативного планування з українськими військовими, допомагати з експлуатацією та ремонтом західної техніки, організувати підготовку для польотів на західних літаках.

На полі бою Захід має посилити свою підтримку українській кампанії зі знищення тилових складів постачання, логістичних маршрутів, командних центрів та підрозділів підтримки другого ешелону. Це перешкоджатиме спробам росії відновити свою бойову міць.

Крім того, пише Кіммітт, військові дії мають бути підкріплені потужною дипломатичною та інформаційною кампанією. На тлі високої інфляції, зростання цін на пальне лідери мають переконливо доводити суспільству, чому підтримка України у їхніх інтересах.

Дипломатичні зусилля також повинні продовжуватися, щоб ізолювати росію від міжнародної спільноти загалом та від постачання зброї з таких країн, як Білорусь, Північна Корея та Іран. Також, за словами генерала, потрібно чинити тиск на нейтральних союзників, включаючи Саудівську Аравію та Об'єднані Арабські Емірати, щоб вони зайняли тверду позицію щодо війни.

На думку Кіммітта, росіяни продовжать навмисне бомбардування міст і критично важливої інфраструктуруи, але її сухопутні сили, схоже, не в змозі зробити нічого, крім локальних контратак та зміцнення оборонних рубежів.

Він вважає, що за належного планування та відновлення цієї зими Україна цілком може навесні відновити наступ і деокупувати території.

Нагадаємо, раніше у британській розвідці розповіли, як зима вплине на бойові дії в Україні.

Наразі успішний контрнаступ Збройних сил України дещо уповільнюють затримки з логістикою та постачанням озброєнь та боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: