СБУ відкрила справу через «молитву за росію» у Києво-Печерській Лаврі

Читать на русском
СБУ порушила кримінальну справу через скандальне богослужіння в Києво-Печерській Лаврі 12 листопада.
news.obozrevatel.com

Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження за фактом інциденту, який стався 12 листопада в одному з храмів Києво-Печерської Лаври. Під час богослужіння у храмі звучали тези пропагандистського характеру, що вихваляють «руський мир».

Як повідомили у СБУ, слідство здійснюється за ч.1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників.

Наразі всі матеріали спрямовані на проведення відповідних експертиз.

Нагадаємо, днями священик ПЦУ оприлюднив відео, зняте в одному із храмів Києво-Печерської Лаври. У храмі парафіяни співають «Звон плывет, плывет над россией, пробуждается Матушка – Русь».

У Києво-Печерській Лаврі заявили, що отця Захарія, який виконував цю пісню, усунули від ведення служб. Але при цьому наголосили, що у храмах «моляться за всіх православних людей».

«Ті, хто в умовах повномасштабної війни, розв'язаної росією проти України, чекає на «пробудження матінки-русі», повинні розуміти, що це шкодить безпеці та інтересам України та наших громадян. І ми не допустимо таких проявів», – заявив керівник СБУ Василь Малюк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: