Антикорупційний суд продовжив обов'язки екснардепа Мартиненка

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків підозрюваного.
Микола Мартиненко

Вищий антикорупційний суд продовжив до 22 січня строк дії обов'язків, покладених на колишнього народного депутата Миколу Мартиненка. Його підозрюють в одержанні 311,5 тисяч євро неправомірної вигоди та їх легалізації.

Таке рішення 22 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Миколи Мартиненка – ред.) у кримінальному провадженні № 52022000000000258 від 12.09.2022 - задовольнити. Продовжити щодо підозрюваного (Миколи Мартиненка – ред.) строк дії покладених на нього обов'язків на 2 місяці - до 22 січня 2023 року включно, у зв'язку із застосуванням запобіжного заходу у виді застави», – йдеться в рішенні.

Мартиненко зобов'язаний прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну місця свого проживання; утримуватись від спілкування з чотирма особами щодо обставин цього кримінального провадження та не відлучатися за межі України без дозволу.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд відмовився заарештувати Мартиненка і визначив йому майже 5 млн грн застави. Також на нього поклали низку обов'язків. Пізніше Апеляційна палата ВАКС збільшила заставу до 24,7 млн грн.

Нагадаємо, у кінці липня НАБУ та САП повідомили про нову підозру Миколі Мартиненку. Йому інкримінують одержання 311 тисяч євро неправомірної вигоди та відмивання коштів.

У ході досудового слідства встановлено, що у липні 2014 року Мартиненка отримав від керівництва чеської компанії «SKODA JS a.s.» неправомірну вигоду в сумі 311, 5 тисяч євро за сприяння інтересам вказаної чеської компанії та просування її інтересів в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: