Антикорупційний суд доруч НАБУ знайти ексректора Донецького медуніверситету

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання захисника обвинуваченого про його розшук, оскільки він перебуває на тимчасово окупованій території.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд доруч Національному антикорупційному бюро України встановити місце перебування колишнього ректора Донецького національного медичного університету Петра Кондратенка. Він перебуває на тимчасово окупованій території.

Таке рішення 15 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Захисник Кондратенка в суді повідомив, що його клієнт наразі перебуває на своїй дачі в Маріупольському районі, на зв'язок виходить рідко, а через відсутність українського мобільного зв'язку та інтернет-покриття не має можливості брати участь у судових засіданнях. Сам обвинувачений ще 1 червня повідомив, що з'явитися у судові засідання не має можливості, оскільки перебуває за місцем проживання біля міста Маріуполя, тобто на території, яка є окупованою.

«Клопотання захисника обвинуваченого (Петра Кондратенка – ред.) - адвоката про доручення органу досудового розслідування провести слідчі (розшукові) дії - задовольнити. Доручити НАБУ: встановити місцезнаходження та засоби зв'язку обвинуваченого; повідомити обвинуваченого про його виклик у судове засідання, яке відбудеться 13 грудня 2022 року о 13:30 у приміщенні ВАКС», – йдеться в рішенні.

За версією слідства, в ДонНМУ існує система поборів з іноземних студентів за оформлення у ВНЗ. Посадові особи університету нібито систематично вимагали хабарі від представників комерційних структур, які спеціалізуються на підборі і подальшому оформленні іноземних студентів в українських ВНЗ, під загрозою створення штучних перешкод під час оформлення закордонних абітурієнтів у медуніверситет.

Органи правопорядку задокументували у 2018 році факти отримання Кондратенком від представника комерційної структури двох елітних автомобілів марки BMW загальною вартістю понад 100 тисяч доларів за невтручання в прийом студентів. Автомобілі знайшли під час обшуків у Краматорську і Кропивницькому, де розташовані філії медуніверситету.

Нагадаємо, НАБУ затримало на хабарі одного з керівників порту «Чорноморськ». Також органи правопорядку підозрюють в одержанні хабаря президента НААН.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: