Темп операцій на фронті в Україні зросте найближчими тижнями – ISW

Читать на русском
В ISW заявили, що загальний темп операцій по всій лінії фронту в Україні зросте найближчими тижнями, коли температура знизиться і земля замерзне.
Ілюстративне фотоФото – facebook.com/MinistryofDefence.UA

Найближчими тижнями загальний темп воєнний операцій на фронті в Україні, ймовірно, може зрости.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що темп операцій уздовж лінії фронту послабився через погіршення погодних умов. Однак, коли температура знизиться і земля замерзне, темпи зростуть, адже мобільність військових знову збільшиться.

Росія найближчим часом може залучити додаткові мобілізовані сили – ISWРосія у найближчі тижні може залучити додаткові мобілізовані сили на війну проти України. Також окупанти починають посилювати позиції.

Повідомлення з української та російської сторін свідчать про те, що операції на сході та півдні ускладненні через сильне болото, яке утворилося внаслідок дощів.

Крім того, російські чиновники продовжують докладати зусиль з депортації українських дітей до рф. Роблять це під виглядом програм медичної реабілітації та усиновлення. Зокрема, відомо, що окупаційна адміністрація Луганщини провела медичні огляди 15 000 дітей у віці від двох до 17 років. Вони встановили, що 70% дітей (10 500 осіб) нібито потребують «спеціальної медичної допомоги», тому їх вивезли в росію для «лікування».

За даними аналітиків, ймовірно, що російські посадовці хочуть урівноважити вплив «кухара путіна» Євгена Пригожина, просуваючи паралельні військові структури. Вони призначили прокремлівського бізнесмена Армена Саркісяна новим адміністратором в'язниць на окупованих росією територіях України, тому Саркісян може використати це для створення нової «приватної військової компанії».

Офіційні особи рф можуть надалі сприяти військовим структурам Кадирова та зусиллям Саркісяна. Крім того, в ISW припустили, що росіяни використовують інертні крилаті ракети Х-55 для масованих обстрілів України. Це підкреслює виснаження арсеналу високоточної зброї у загарбників.

Нагадаємо, в ISW також повідомляли, що росія, ймовірно, почала частіше проводити обміни військовополоненими, щоб заспокоїти хвилю невдоволення в інформаційному просторі.

Також в рф створюють інформаційні умови для атаки під «чужим прапором» у Бєлгородській області із метою відновити громадську підтримку війни в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: