В рф відкрито пропагують депортацію та всиновлення дітей з України – ISW

Читать на русском
В росії почали відкрито пропагувати депортацію та примусове всиновлення дітей з України. Зокрема, створюють відповідні ролики.
Ілюстративне фотоФото – Getty Images

На території росії почали показувати пропагандистські ролики про українських дітей, яких примусово всиновили росіяни.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що у роликах пропагандисти надають дані про те, що з окупованих територій Донецької та Луганської областей «евакуювали» понад 150 тисяч дітей.

Що робити, якщо дитину депортували окупанти: поради МінінтеграціїУ Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України дали поради, що робити, якщо дитину депортували окупанти рф.

«Незрозуміло, як саме російські джерела підраховують цю цифру. Адже українські офіційні особи раніше оцінювали кількість примусово вивезених дітей у 6-8 тисяч», – йдеться у звіті.

Крім того, зазначається, що глава Чечні Рамзан Кадиров розповідав, що співпрацює з уповноваженою рф з прав дитини Марією Львовою-Бєловою. За його словами, вони хочуть доставляти «важких підлітків» до Чечні для «профілактичної роботи» та «військово-патріотичного виховання».

Сама ж Львова-Бєлова постійно наголошує на депортації дітей з України. Зокрема, вона заявили, що всиновила дитину з Маріуполя.

«Програми примусового усиновлення та депортація дітей під виглядом програм відпустки та реабілітації складають основу масової російської кампанії з депопуляції, яка є рівнозначною порушенню Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього», – підкреслили в ISW.

Нагадаємо, більше ніж 1260 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. Зокрема, офіційне число дітей-жертв – 430. Кількість поранених – понад 830.

Також відомо, що російські окупанти викрали дітей з Херсонського інтернату, після чого вивезли їх до психлікарні у Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: