ISW: Україна повинна повністю використати помилку путіна та продовжити контрнаступ

Читать на русском
Україна та Захід повинні максимально використовувати помилку путіна, продовжуючи контрнаступ - оскільки зараз всі умови для ЗСУ більш сприятливі
Ілюстративне фотоАрмія Інформ

Російський президент володимир путін на тлі численних поразок військ рф жене своїх військових у наступ, наказуючи їм домогтися успіхів за всяку ціну. Збройні Сили України повинні використовувати путінську помилку.

Про це повідомляється у звіті аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW).

ЗСУ під час контрнаступу вперше затрофеїли російський вертолітУкраїнські військові під час контрнаступальних дій вперше захопили військовий гелікоптер ворога.

На думку аналітиків, накази Путіна до російських генералів про продовження наступу, враховуючи існуючі реалії на фронті, є серйозною військовою помилкою.

«Це, ймовірно, пов'язано з тими психологічними факторами, які змусили путіна віддати наказ про вторгнення, але також і з потребою путіна продемонструвати свою жорсткість голові ПВК «Вагнер» Євгену Пригожину. Тому путін навряд чи буде прагнути до припинення вогню, якщо воно не буде супроводжуватися значними українськими або міжнародними поступками» - сказано в повідомленні Інституту.

Тому, кажуть аналітики, Україна та Захід повинні максимально використовувати цю помилку Путіна, продовжуючи контрнаступ - оскільки зараз всі умови для ЗСУ більш сприятливі, ніж для російської армії і рф в цілому.

На думку британської розвідки, зима змінить умови конфлікту як для російських, так і для українських військ. Зміна тривалості світлового дня, температури та погоди створять унікальні проблеми для військ.

За останню добу в Україні ліквідовано 510 російських військових. Загальні втрати окупантів, починаючи з першого дня повномасштабного вторгнення, становлять 81 тисячу 370 осіб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: