Зеленський про Крим: «Якщо хтось готовий запропонувати спосіб деокупації невійськовим шляхом, я лише за»

Читать на русском
Зеленський наголосив, що Україна має намір повернути всі свої території, інакше війну буде заморожено. Але якщо хтось має пропозицію, як повернути Крим невійськовим шляхом, Україна тільки за.
Фото: Офіс президента України

Україна має повернути всі окуповані території, інакше війну буде заморожено і буде лише питання часу, коли вона відновиться.

Про це президент Володимир Зеленський сказав у інтерв'ю Financial Times.

«Ми маємо повернути всі землі. Тому що я вважаю, що поле бою – це шлях, коли немає дипломатії. Якщо ви не можете повністю повернути свою землю, то війна просто заморожена. Це питання часу, перш ніж вона поновиться», – сказав він.

Зеленський на саміті G20 назвав десять умов для встановлення миру з росієюВолодимир Зеленський на саміті G20 представив українську формулу миру із росією з десяти пунктів.

Як пише видання, деякі західні партнери стурбовані тим, що будь-яка спроба України повернути анексований Крим може призвести до небезпечної ескалації з боку росії, можливо навіть до застосування ядерної зброї.

«Я розумію, що всіх бентежить ситуація і те, що буде з Кримом. Якщо хтось готовий запропонувати нам спосіб деокупації Криму невійськовим шляхом, я буду лише за. Якщо рішення не передбачає деокупації і Крим входить до складу російської федерації, ніхто не повинен витрачати на це свій час. Це марна трата часу», – заявив Зеленський.

Він зазначив також, що нова стратегія росії щодо руйнування інфраструктури України не послабить рішучості країни звільнити всі окуповані землі. Президент звернувся до західних партнерів із проханням надати більше засобів протиповітряної оборони для захисту критично важливої інфраструктури, а також поставити дизельне паливо для аварійних генераторів.

Нагадаємо, колишній командувач армії США в Європі генерал Бен Ходжес вважає, що Україна може деокупувати Крим упродовж 2023 року.

Глава української розвідки Кирило Буданов прогнозує, що остаточно війна з росією має завершитись до початку літа 2023 року. І завершиться вона виходом на кордони 1991 року.

Володимир Зеленський нещодавно сказав, що після перемоги має намір відвідати український Крим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: