Росія найближчим часом може залучити додаткові мобілізовані сили – ISW

Читать на русском
Росія у найближчі тижні може залучити додаткові мобілізовані сили на війну проти України. Також окупанти починають посилювати позиції.
Ілюстративне фотоФото – Censor.net

Росія протягом найближчих тижнів може залучити на війну проти України додаткрві мобілізовані сили.

Про це повідомляє американський інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що мобілізовані частини 2 мотострілецької дивізії 1 танкової армії рф завершили навчання у Брестській області Білорусі. Тому їх та передислокованих військових можуть використати для відновлення наступальних дій у Донецькій області та утримання оборонних позицій у Луганській області.

Генштаб ЗСУ повідомив про ситуацію на фронтах станом на 269-й день війниЗа поточну добу ворог завдав 2 ракетних удари та здійснив 12 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Також окупанти починають посилювати позиції не тільки не Донбасі, але й у східній частині Запорізької області. Експерти зазначили, що росіяни розміщуються у покинутих будинках у Красному та Сімейкиному приблизно за 30 км на південний схід від Луганська.

Крім того, аналітики розповіли, що українські військові продовжували контрнаступальні операції на лінії Сватово-Кремінна. Водночас загарбники продовжували наступальні операції навколо Бахмута, Авдіївки та на захід від Донецька.

Нагадаємо, в ISW раніше підкреслили, що росія продовжує приховану підготовку до чергової хвилі мобілізації, але це погіршить загальну якість російських військ, що перекидаються на фронт в Україну.

Також кремль підписав угоду з Тегераном, згідно з якою Іран налагодить виробництво атакуючих безпілотників на території країни-агресора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: