Воллес заявив, що Україна має продовжувати наступ і взимку

Читать на русском
Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що ЗСУ мають продовжувати наступ і взимку, щоб скористатися своїми перевагами.
Бен ВоллесФото – Reuters

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що українські військові мають продовжувати наступ і взимку.

Про це він розповів виданню The Daily Beast.

За його словами, він спілкується з українськими колегами майже щодня і саме пораду про продовження наступу він і може дати їм.

Війна в Україні: як здійснюються прогнози керівника ГУР Кирила БудановаЯк збуваються прогнози щодо війни в Україні, озвучені керівником розвідки Кирилом Будановим – на інфографіці.

«З огляду на переваги, які українці мають у підготовці, обладнанні, а такоє високу якість військових проти деморалізованих, погано навчених та погано оснащених росіян, на користь України було б зберегти динаміку руху протягом зими», – наголосив Воллес.

Він додав, що українські військові вже отримали 300 тисяч бойових комплектів зимової форми від міжнародної спільноти. Британський міністр підкреслив, що вони є важливою потребою під час наступу у холодну погоду.

Нагадаємо, бригадний генерал армії США у відставці Марк Кіммітт заявив, що зима ускладнить продовження наступу українських військ, але її слід розглядати як час для підготовки до весни, а не для зупинки всіх операцій. Україна має продовжувати свої атаки на російські склади боєприпасів, командні центри та лінії постачання. А також за допомогою НАТО докласти цілеспрямованих зусиль щодо відновлення своєї військової могутності до кампанії 2023 року.

Раніше аналітики ISW розповідали, що бойові дії в Україні не припиняться взимку і не зайдуть у глухий кут. Добре екіпіровані українські військові навряд чи сповільнять свій контрнаступ, а навпаки, зможуть скористатися перевагами замерзлої місцевості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: