Росія все ж готується до другої хвилі мобілізації – ISW

Читать на русском
Росії продовжує підготовку до чергової хвилі мобілізації, але це погіршить загальну якість російських військ.

Росія продовжує приховану підготовку до чергової хвилі мобілізації, але це погіршить загальну якість російських військ, що перекидаються на фронт в Україну.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Арестович назвав кількість мобілізованих окупантів, які вже перебувають в УкраїніОлексій Арестович розповів, що в Україні знаходиться близько 60 тисяч мобілізованих росіян. Інші перебувають у тренувальних центрах.

«Продовження прихованих мобілізаційних заходів та потенційна підготовка до наступної хвилі мобілізації в тандемі з поточним осіннім призовним циклом, ймовірно, створюють значне навантаження на і без того перевантажений російський апарат формування Збройних сил», – йдеться у повідомленні.

Як заявили в ISW, президент росії володимир путін, ймовірно, наказав припинити так звану часткову мобілізацію, щоб звільнити бюрократичний та адміністративний потенціал для призову.

«Однак очевидно, що російська влада ніколи не припиняла мобілізаційні зусилля повністю, а це означає, що обмежена кількість мобілізованих призовників все ще проходить через систему підготовки в той же час, коли призовники проходять свій власний цикл навчання», – зазначають військові аналітики.

В ISW припускають, що чергова хвиля мобілізації, ймовірно, призведе до ще більш низької якості щодо підготовки як мобілізованих призовників, так і термінових, оскільки вони конкуруватимуть за недостатню кількість «навчальних» місць.

Нагадаємо, у Генштабі повідомляли, що мобілізованим росіянам видали зброю та каски зразка Другої світової війни.

В ISW не вважають, що зима сповільнить перебіг бойових дій в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: