Париж і Берлін продовжать підтримувати Україну – прем’єрка Франції

Читать на русском
Франція та Німеччина й надалі продовжать підтримувати та допомагати Україні у боротьбі з російськими окупантами.
Елізабет БорнФото – dpa

Прем’єр-міністр Франції Елізабет Борн заявила, що Париж та Берлін будуть і надалі підтримувати Україну у війні з росією.

Про це вона повідомила під час спільної пресконференції з канцлером ФРН Олафом Шольцем у Берліні, передає France Info.

«З першого дня цієї жорстокої війни наші дві країни надають непохитну підтримку Україні... Ми працювали над сильною та спільною європейською реакцією. Ми, пане канцлер, повністю одностайні. Ми будемо продовжувати це робити», – наголосила вона.

Франція не вірила у війну, а Німеччина воліла швидку поразку України: Джонсон розповів про настрої напередодні 24 лютогоДжонсон заявив, що Франція не вірила у перспективу повномасштабної війни в Україні, Німеччина у такому разі хотіла б швидкої поразки України, а не затяжного конфлікту. Уряд Італії теж спочатку вагалися у підтримці.

За її словами, підтримка Україні у супротиві російській агресії надаватиметься «до кінця».

Нагадаємо, німецький федеральний уряд готує нову допомогу для України після того, як російські терористичні ракетні удари масштабно пошкодили українську критичну інфраструктуру.

Французька сторона надала допомогу енергетичному сектору України – близько 73 тонн матеріалів та обладнання. Це допомагає українським енергетикам у відновленні об'єктів та мереж, зруйнованих російськими атаками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: