Європарламент схвалив надання України 18 млрд євро на 2023 рік

Читать на русском
Європарламент схвалив виділення Україні 18 млрд євро на наступний рік. Кошти підуть на підтримку основних державних послуг та забезпечення макроекономічної стабільності.

Європейський парламент схвалив кредит для України у розмірі 18 мільярдів євро. Ця сума покриє приблизно половину з 3-4 мільярдів євро щомісячного фінансування, необхідного Україні в 2023 році.

Про це йдеться на сайті ЄП.

Скільки безповоротної фіндопомоги отримала Україна з початку повномасштабної війниУкраїна з початку повномасштабної війни з росією отримала 10,6 млрд доларів безповоротної допомоги від іноземних партнерів. Докладніше – на інфографіці.

Згідно з пропозицією Єврокомісії, кошти підуть на підтримку основних державних послуг, таких як робота лікарень, шкіл та забезпечення житлом переселенців, а також макроекономічну стабільність та відновлення критичної інфраструктури, зруйнованої росією.

Кредит виплачуватиметься щоквартальними платежами з безперервністю та передбачуваністю, які необхідні для утримання України на плаву в умовах війни.

Україна, у свою чергу, має проводити реформи для зміцнення інститутів країни та підготовки її як до відновлення, так і до членства в ЄС.

Тепер кредит має бути схвалений одноголосно у Раді ЄС 6 грудня, перш ніж Комісія зможе виділити підтримку на початку 2023 року.

Нагадаємо, як розповіли у Єврокомісії, ця програма макрофінансової допомоги передбачає надання Україні безвідсоткових кредитів на строк до 35 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: