Зеленський провів телефонну розмову із президентом ЄК: які теми обговорили

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський 25 листопада провів телефонну розмову з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн.

Глава держави Володимир Зеленський 25 листопада провів телефонну розмову з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн – обговорили обмеження цін на нафту, а також новий пакет допомоги Україні.

Про це повідомляє Telegram президента.

«Обговорив із президентом Єврокомісії «зернову ініціативу». Подякував за масштабну фінансову допомогу від ЄС та розпочату роботу над дев'ятим санкційним пакетом», - зазначив Зеленський.

Єврокомісія підтвердила намір надати Україні 18 млрд євро наступного рокуЄвропейська комісія представила пропозицію щодо надання Україні пакету макрофінансової допомоги у розмірі 18 млрд. євро на 2023 рік.

За його словами, ліміт цін на російську нафту має бути дієвим. Також під час розмови політики обговорили співпрацю щодо забезпечення енергетичної стійкості України.

Президент Єврокомісії, у свою чергу, заявила, що ЄС активізує зусилля щодо надання допомоги Україні для відновлення електро- та теплопостачання. Вона також повідомила, що ЄС готує доставку в Україну великих пакетів фінансової допомоги від країн-членів блоку та резервів комісії.

За її словами, Євросоюз надасть 200 середніх трансформаторів та великий автотрансформатор із Литви, середній автотрансформатор із Латвії та 40 важких генераторів із резерву ЄС у Румунії. Кожен із цих генераторів може забезпечити безперебійним харчуванням лікарню.

Нагадаємо, Єврокомісія виділила ще 2,5 млрд євро макрофіну для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: