Франція надала Україні 73 тонни енергообладнання

Читать на русском
Французька сторона надала допомогу енергетичному сектору України – близько 73 тонн матеріалів та обладнання.

Французька сторона надала допомогу енергетичному сектору України – близько 73 тонн матеріалів та обладнання. Це допомагає українським енергетикам у відновленні об'єктів та мереж, зруйнованих російськими атаками.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

«Французька сторона продовжуватиме допомогу українському енергосектору у вигляді обладнання, необхідного для проведення відновлювальних робіт», - зазначають у міністерстві з посиланням на міністра енергетичного переходу Франції Агнес Паньє-Рунаше.

Зокрема, 22 листопада міністр енергетики України Герман Галущенко провів онлайн-зустріч із міністром енергетичного переходу Французької Республіки Агнесом Паньє-Рунаше. Особливу увагу під час розмови міністри приділили поточній ситуації на українських атомних станціях, зокрема, найбільшій в Європі АЕС, окупованій росією – Запорізькій АЕС. Міністр наголосив, що постійні обстріли атомної станції несуть пряму загрозу ядерній безпеці не лише України, а й усієї Європи. Сторони обговорили діяльність моніторингової місії МАГАТЕ на станції, а також наголосили на необхідності якнайшвидшої демілітаризації та деокупації ЗАЕС.

Раніше Україна одержала від Франції дві батареї ЗРК Crotale.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: