Понад 6 млн українців залишаються без світла – Зеленський

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський заявив, що ще понад 6 мільйонів українців залишаються без світла. Найбільше проблем зафіксовано у столиці, а також у Київській області, на Одещині, Львівщині, Вінниччині та Дніпропетровщині.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що у більшості областей та у Києві тривають відключення світла. Однак з середи вдалося вдвічі скоротити кількість абонентів, які залишилися без електрики.

Про це глава держави розповів у вечірньому відеозверненні.

За його словами, станом на вечір 25 листопада понад 6 мільйонів українців залишаються без світла. Найбільше проблем зараз у столиці, а також у Київській області, на Одещині, Львівщині, Вінниччині та Дніпропетровщині.

Зеленський про Крим: «Якщо хтось готовий запропонувати спосіб деокупації невійськовим шляхом, я лише за»Зеленський наголосив, що Україна має намір повернути всі свої території, інакше війну буде заморожено. Але якщо хтось має пропозицію, як повернути Крим невійськовим шляхом, Україна тільки за.

«Якщо у вас немає відключення, це не означає, що проблеми вже подолано. Якщо електрика є, це не означає, що можна одразу вмикати кілька потужних електроприладів. Будь ласка. Щовечора фіксуються стрибки споживання, які викликають збільшення аварійних відключень. Зараз, як і раніше, треба берегти енергію», – закликав президент.

Також він додав, що в Україні розгорнули вже понад 4 тисячі Пунктів незламності, але подекуди місцева влада їх погано пропрацювала. Зокрема, у Києві отримують багато скарг, тому глава держави попросив мерію звернути увагу на проблему.

«Станом на цей вечір у місті 600 тисяч абонентів відключені. Багато киян були без світла понад 20 або навіть 30 годин. Очікую від мерії якісної роботи. Профанацію з київськими Пунктами Незламності ніхто й нікому не пробачить. Прошу серйозніше. Як і брехню у звітах різного рівня», – додав Зеленський.

Крім того, президент побував у Вишгороді. Зокрема, у місці, де російська ракета зруйнувала житловий будинок, а також відвідав Пункти незламності у місті.

Нагадаємо, Володимир Зеленський 25 листопада провів телефонну розмову з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн – обговорили обмеження цін на нафту, а також новий пакет допомоги Україні.

Також президент заявив, що стеля цін на нафту з росії, який зараз обговорюється країнами Європейського Союзу і G7, повинен бути встановлений на рівні не більше 30 доларів за барель. В іншому випадку це буде імітація дій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: