Німеччина допоможе Україні генераторами, акумуляторами та обігрівачами – Spiegel

Читать на русском
Німецьке Агентство технічної допомоги (THW) готується ввезти в Україну 100 потужних електричних генераторів, акумулятори та обігрівачі
Ілюстративне фотоУкрінформ

Німецький федеральний уряд готує нову допомогу для України після того, як російські терористичні ракетні удари масштабно пошкодили українську критичну інфраструктуру.

Про це повідомляє німецьке видання Spiegel.

Так, відомо, що німецьке Агентство технічної допомоги (THW) готується ввезти в Україну 100 потужних електричних генераторів на додаток до 135, які вже були направлені українцям з початку війни. Сумарна вартість генераторів складе 13 млн євро.

Крім цього, Україна отримає від Німеччини 15 додаткових масляних обігрівачів, а також 20 мобільних акумуляторних блоків і 38 житлово-санітарних контейнерів. І це не остання партія допомоги - найближчим часом додаткові 12 млн євро будуть передані на енергозабезпечення міст і громад в Україні.

Раніше Франція вирішила допомогти українцям вистояти в умовах ракетних атак росії та зими, яка насувається, тому відправляє в Україну партію французьких потужних генераторів.

Нагадаємо, нардеп Ярослав Железняк днями повідомляв, що в Україну з 1 по 21 листопада завезли 136 тисяч різного типу генераторів на суму близько 88 млн доларів.

У листопаді уряд прийняв рішення звільнити від сплати податків імпорт генераторів, трансформаторів і акумуляторів.

Також повідомлялося, що Австрія передасть Україні генератори для цифрової інфраструктури.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: