Шмигаль запевнив, що допомоги Заходу вистачить на пенсії та зарплати у 2023 році

Читать на русском
Усі соціальні програми для українців у 2023 році будуть виконані. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 25 листопада.

Усі соціальні програми для українців у 2023 році будуть виконані.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 25 листопада.

Шмигаль назвав надійними партнерами США, Канаду та країни Євросоюзу, які надали Україні потужну макрофінансову допомогу, що є справжнім виявом солідарності з українцями.

Скільки безповоротної фіндопомоги отримала Україна з початку повномасштабної війниУкраїна з початку повномасштабної війни з росією отримала 10,6 млрд доларів безповоротної допомоги від іноземних партнерів. Докладніше – на інфографіці.

Європарламент схвалив виділення макрофінансової допомоги на суму 18 млрд євро в 2023 році. Ці кошти підуть на покриття всіх соціальних бюджетних видатків – пенсій, зарплат бюджетникам, допомогу ВПО та людям з інвалідністю. Крім того, США виділили Україні 4,5 млрд. доларів у вигляді грантів для прямої бюджетної підтримки. Ці кошти також призначені для забезпечення соціальних програм.

«Загалом від американських партнерів цього року ми вже отримали 13 млрд. доларів прямої бюджетної підтримки. Ці кошти допомагають нам зміцнити економіку та забезпечити надання основних державних послуг», - зазначив прем'єр.

Уряд Канади випустить у 2023 році п'ятирічні облігацій Ukraine sovereignty bonds. Обсяг цінних паперів становить 500 млн. канадських доларів, і вони допоможуть Україні профінансувати першочергові витрати, зокрема соціальні.

«Важливо, що кожен зможе долучитися до підтримки нашої держави, придбавши цінні папери. Такий інструмент є ефективним та яскравим проявом міжнародної солідарності з Україною», - наголосив Шмигаль.

Крім того, сьогодні, 25 листопада, уряд ухвалив рішення про залучення ще 500 млн. доларів від Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Це частина великого проекту підтримки державних видатків для забезпечення стабільного держуправління. Кошти будуть спрямовані на підтримку малозабезпечених верств населення, внутрішньо переміщених осіб, зарплати вчителям та лікарям.

Нагадаємо, Норвегія надасть Україні мільйони євро на закупівлю газу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: