Зеленський вимагає обмежити ціну на нафту з росії 30 доларами за барель

Читать на русском
Потрібно максимально знизити доходи рф від нафти. У світлі цього пропозиція встановити стелю цін в 60-70 доларів звучить, як профанація
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Стеля цін на нафту з росії, який зараз обговорюється країнами Європейського Союзу і G7, повинен бути встановлений на рівні не більше 30 доларів за барель. В іншому випадку це буде імітація дій.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, звертаючись до учасників Міжнародного симпозіуму «Європейська ідея», повідомляє Офіс президента.

Він зазначив, що обмеження російських заробітків на енергоресурсах важливо, і тому потрібно максимально знизити доходи рф від нафти. У світлі цього пропозиція встановити стелю цін в 60-70 доларів звучить, як профанація.

Санкції проти росії: які обмеження ЄС впровадив проти агресора з початку війниПро найважливіші санкції проти росії, які запровадив Європейський Союз – на інфографіці Слово і діло

Україна вдячна Польщі та країнам Балтії, які виступають за стелю цін на російську нафту в розмірі не більше 30 доларів.

«І звучать слова про рівень в 60 або 70 доларів. Безумовно, такі слова - це піддавки. Більше схоже на спробу щось зобразити, а не щось зробити... Обмеження ціни на рівні до 30 доларів за барель здається більш правильною пропозицією, і я дякую, що така пропозиція прозвучала і захищається. І на основі цього та інших подібних досягнень жоден з потенційних ворогів Європи більше не зможе шантажувати наш континент енергетичною зброєю» - зазначив Зеленський.

Раніше стало відомо, що Європейський союз обговорює обмеження ціни на російську нафту на рівні 65-70 доларів за барель. Проти цього варіанту активно виступають країни Балтії та Польща.

Нагадаємо, в рамках шостого пакета санкцій Євросоюз ввів заборону на купівлю, імпорт або передачу сирої нафти та деяких нафтопродуктів з росії.

Раніше путін коментував наміри обмежити ціни на російські енергоресурси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: