Україна потроху відходить від блекауту – Зеленський

Читать на русском
Володимир Зеленський заявив, що ситуація зі світлом залишається складною у Києві та 15 областях. Також він розповів, що майже щогодини отримує інформацію про обстріли Херсона.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що ситуація з електропостачанням залишається складною майже по всій країні. Весь день тривали відновлювальні роботи.

Про це він розповів у вечірньому відеозверненні.

За його словами, у 15 областях залишаються проблеми з водопостачанням. Найскладніше – Київська, Кіровоградська, Дніпропетровська, Львівська, Полтавська та Харківська області.

Після обстрілів 23 листопада були повністю знеживлені 11 областей: ситуація у Києві дуже складнаПрезидент Володимир Зеленський повідомив, що ситуація з постачанням електроенергії споживачам Києва дуже складна, та розповів, як відновлюють електроживлення в інших регіонах.

Також зі світлом ситуація все ще складна у Києві та 15 областях: Вінницька, Дніпропетровська, Житомирська, Закарпатська, Франківська, Київська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька.

«Ситуація з електрикою залишається складною майже в усіх регіонах. Але все ж потроху відходимо від блекауту – щогодини повертаємо живлення новим і новим споживачам», – наголосив глава держави.

Крім того, Зеленський провів засідання Ставки. Там проаналізували питання енергетики та зв’язку. Також обговорили захист енергосистеми від нових російських ударів, відновлювальні роботи, постачання техніки та залучення фахівців. Розглянули і ситуацію на передовій – ЗСУ тримають ключові руебежі, а на деяких напрямках просуваються уперед.

Президент додав, що майже щогодини отримує повідомлення про ворожі обстріли Херсон та інших громад області.

«Такий терор почався одразу після того, як російська армія була змушена втекти з Херсонщини. Це помста тих, хто програв. Воювати вони не вміють. Єдине, що поки можуть, – це тероризувати. Або енергетичний терор, або артилерійський, або ракетний – ось це і все, до чого деградувала Росія за теперішніх її керівників», – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, 23 листопада російські війська випустили по Україні 70 крилатих ракет. Система ППО знищила 51 ракету та п'ять дронів-камікадзе.

Президент Володимир Зеленський звернувся до Радбезу ООН через черговий злочин рф проти людяності: масовані обстріли критичної інфраструктури України 23 листопада, які призвели до блекауту на значній території України, в тому числі у Києві.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: