Росія прагне використати зиму як зброю проти України – Буданов

Читать на русском
Росія прагне використати зиму як зброю проти України для того, аби зміцнити оборонні позиції та завадити контрнаступу ЗСУ.

Росія прагне використати зиму як зброю проти України для того, аби зміцнити оборонні позиції та завадити контрнаступу ЗСУ.

Про це повідомив начальник ГУР МО Кирило Буданов в інтерв'ю виданню Inews.

«Російські атаки на інфраструктуру були сплановані тижнями раніше. Кремль використовує зиму як зброю, намагаючись деморалізувати людей, які залишаються сильними, попри всі жорстокості, заподіяні їм окупантами», - зазначив голова розвідки України.

Війна в Україні: як здійснюються прогнози керівника ГУР Кирила БудановаЯк збуваються прогнози щодо війни в Україні, озвучені керівником розвідки Кирилом Будановим – на інфографіці.

Також, за словами Буданова, війська росії можуть бути вибиті з Херсона вже наступного місяця і це стане «сейсмічним» ударом для російської цивільної думки, зруйнувавши їхні наративи про власну непереможність та Україну.

Очільник розвідки зазначив, що російські війська відступають від Херсона, оскільки вони приймають більш оборонну позицію напередодні зими - евакуюють жителів, відводять важку наступальну техніку, аби уникнути величезних втрат.

Також російські війська будують лінії протитанкових укріплень на кшталт «зуби дракона» у глибині Луганська, щоб уповільнити просування українських військ.

Раніше українські військові наголосили, що на Херсонщині росіяни створюють непридатні умови для життя людей.

Зазначимо, за інформацією Генштабу, у населених пунктах поблизу Херсона ворог готується до оборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: