У британській розвідці розповіли, як зима вплине на бойові дії в Україні

Читать на русском
Скорочення світлового дня взимку призведе до меншої кількості наступальних дій та статичних ліній оборони. Через морози у погано екіпірованих військ зросте ризик обморожень.

Зима змінить умови конфлікту як для російських, так і українських військ. Зміна тривалості світлового дня, температури та погоди створять унікальні проблеми для військ.

Про це розповіли у розвідці Міноборони Великої Британії.

У розвідці зазначили, що будь-які рішення, які ухвалює російський Генштаб, частково залежатимуть від настання зими.

«Всерйоз ще не починали»: як після восьми місяців війни скоротився військовий потенціал росіїЯк за час повномасштабного вторгнення в Україну скоротився військовий потенціал росії, скільки особового складу та техніки знищено – на інфографіці.

«Світловий день скоротиться до менше ніж 9 годин на день порівняно з 15-16 годинами у розпал літа. Це призведе до меншої кількості наступальних дій та більш статичних ліній оборони. Середня температура знизиться з 13 градусів Цельсія у вересні-листопаді до нуля в період із грудня до лютого. Війська, які не мають зимової форми, з великою ймовірністю можуть постраждати від холодових травм», – йдеться у повідомленні.

Також з огляду на високу вартість приладів нічного бачення, знизиться ймовірність ведення боїв у нічний час.

Крім того, приблизно наполовину скоротиться вікно «золотої години», протягом якої можна врятувати тяжко пораненого солдата.

Збільшення кількості опадів, швидкості вітру та снігопадів створить додаткові проблеми для і без того деморалізованих російських військ та їх постачання.

Нагадаємо, в той же час в ISW вважають, що бойові дії в Україні не припиняться взимку і не зайдуть у глухий кут. На думку аналітиків, добре екіпіровані українські військові навряд чи сповільнять свій контрнаступ, а навпаки, зможуть скористатися перевагами замерзлої місцевості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: