Повертати території буде важче, якщо бойові дії продовжаться до зими – Єрмак

Читать на русском
Єрмак заявив, що українським військовим буде все важче повертати окуповані території, якщо бойові дії затягнуться до зими.
Фото: Офіс президента України

Наступні місяці будуть вирішальними у війні з росією. Якщо бойові дії продовжаться до зими, то українським військовим буде все важче повертати території.

Про це керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив в інтерв'ю японському телеканалу NHK.

Кремль готується до затяжної війни з наміром захопити більшу частину України – аналітикиНещодавні заяви Патрушева підтверджують, що мета росії – захопити не лише Донбас, а набагато більшу частину України та знищити її суверенітет.

«Якщо бойові дії у цій війні триватимуть до зими, повертати територію буде все важче та важче. Ми зосередимо наші обговорення на вжитті всіх можливих заходів, щоб вийти з глухого кута до того, як цей час прийде», – заявив Єрмак.

Він констатував, що мета України – відвоювати 100 відсотків території, яку захопила росія.

«У цій війні ми ніколи не підемо на поступки щодо нашої незалежності, територіальної цілісності та суверенітету», – зазначив керівник ОПУ.

Нагадаємо, раніше Єрмак уже говорив, що Україна має закінчити війну до холодів, забезпечивши військовий розгром російських окупантів.

Міністр оборони Олексій Рєзніков також вважає реальним закінчити війну з росією до кінця цього року.

А, наприклад, екскомандувач НАТО Джеймс Ставрідіс вважає, що війна може завершитися через чотири-шість місяців і перетвориться на заморожений конфлікт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: