Ситуація на фронті від Генштабу: де зараз наступають окупанти

Читать на русском
На Бахмутському та Авдіївському напрямах загарбники зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій.

На Бахмутському та Авдіївському напрямах загарбники зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій. За добу окупанти завдали двох авіаударів і здійснили 16 обстрілів з РСЗВ за позиціями ЗСУ.

Про це повідомляється у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ 24 листопада.

ЗСУ знищили ще більше 300 окупантівЗа добу знищено 310 російських окупантів, танк, дві бойові броньовані машини, дві артилерійські системи, 10 безпілотників та понад 50 крилатих ракет.

Так, ворожі обстріли зафіксовано по об'єктах у районах населених пунктів Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Нью-Йорк, Бердичі, Авдіївка, Дослідне, Мар'їнка та Красногорівка Донецької області. Також ворог завдав авіаударів поблизу Спірного, Невельського та Кам'янки.

Ситуація на фронті:

На Сіверському напрямку у прикордонних районах Брянської та Курської областей противник продовжує виконувати завдання щодо прикриття ділянки російсько-українського кордону, проведення демонстраційних та провокаційних дій. Обстріляв з артилерії райони населених пунктів Гай, Хренівка та Ясна Поляна Чернігівської області та Басівка та Середина-Буда Сумської області.

На Слобожанському напрямі із прикордонних районів Білгородської області противник обстріляв з мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Гур'єв, Стрілечтя, Липці, Зелене, Стариця, Огурцове, Фіголовка та Дворічна Харківської області. У районі населеного пункту Зелене діяв ударний ворожий БпЛА.

На Куп'янському та Лиманському напрямках окупанти обстріляли, зокрема, райони населених пунктів Берестове, Андріївка, Курилівка, Куп'янськ та Кислівка Харківської області; Майданчик та Макіївка в Луганській області та Ямполівка та Торецьк Донецької області.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти обороняють захоплені раніше рубежі. Вогневій поразці піддавалися райони населених пунктів Олександропіль, Новобахмутівка, Велика Новосілка, Вугледар, Времівка та Золота Нива Донецької області та Зелений Гай, Дорожнянка, Оріхів, Щербаки та Кам'янське на Запоріжжі.

На Криворізькому та Херсонському напрямках супротивник удосконалить фортифікаційне обладнання та логістичне забезпечення передових підрозділів. Задіяв різнокаліберну артилерію для обстрілу Придніпрянського Дніпропетровської області; Михайлівки, Качкарівки, Мілового, Зміївки, Іванівки, Антонівки та Чорнобаївки на Херсонщині та самого міста Херсона.

На Волинському та Поліському напрямках без істотних змін.

Як повідомили в Генштабі, за добу російські окупанти завдали двох авіаційних ударів, здійснили 16 обстрілів з реактивних систем залпового вогню за позиціями українських військ та цивільних об'єктів.

У відповідь авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника та два удари по позиціях ворожих ЗРК.

Нагадаємо, у Міноборони оцінили готовність повторного наступу з Білорусі.

У ГУР припустили, що росія готує наступний масований удар по Україні приблизно за тиждень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: