Рф готується евакуювати жителів області, яка межує з Україною – ЗМІ

Читать на русском
Російська влада планує евакуювати жителів районів Воронезької області, які межують з Україною. Йдеться про понад 270 тисяч осіб.
Ілюстративне фотоФото – МВС

Влада росії готується до евакуації мешканців прикордонних районів Воронезької області.

Про це повідомляє російське видання «Верстка» з посиланням на відповідний документ.

Зазначається, що йдеться про населені пункти Дальньополуб'янського, Кривополянського, Вільшанського та Петренківського сільських поселень. Влада планує вивезти жителів 15 сіл і хуторів, які розташовані у межах 100 кілометрів від кордону з Україною.

Біля Санкт-Петербурга стався сильний вибух: деталіУ російському місті Муріно, який за декілька кілометрів від Санкт-Петербурга, прогримів вибух та виникла сильна пожежа.

Відомо, що чиновники з посиланням на вказівку губернатора Воронезької області просять розмістити людей у родичів, які живуть у більш безпечних районах.

«Адміністрація просить з'ясувати, хто з місцевих жителів може евакуюватися на особистому транспорті. Зібрану інформацію потрібно надати до 12 грудня в місцеву єдину диспетчерську службу з питань цивільної оборони та надзвичайних ситуацій», – йдеться у повідомленні.

Воронезька область межує з Міловським, Новопсковським і Марківським районами Луганської області, які були окуповані росіянами на початку вторгнення.

У стокілометрову зону потрапляє майже вся південна частина російського регіону, включно з райцентрами Росош і Павловськ. Загальне населення, яке, ймовірно, мають евакуювати, становить понад 270 тисяч осіб.

Нагадаємо, у рф створюють інформаційні умови для атаки під «чужим прапором» у Бєлгородській області із метою відновити громадську підтримку війни в Україні.

Також росія продовжує приховану підготовку до чергової хвилі мобілізації, але це погіршить загальну якість російських військ, що перекидаються на фронт в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: