Байден звернувся до Конгресу за фінансовою допомогою Україні: скільки планують виділити

Читать на русском
Білий дім зазначає, що понад три чверті від схвалених Конгресом 40 мільярдів доларів допомоги Україні вже виділено чи витрачено.
twitter.com/POTUS

Адміністрація президента Джо Байдена просить Конгрес США виділити ще 37,7 млрд доларів екстреної допомоги Україні.

Про це повідомляє видання Associated Press.

Як зазначається, у листі Білого дому до Конгресу йдеться про те, що понад три чверті від схвалених Конгресом 40 мільярдів доларів допомоги Україні вже виділено чи витрачено.

Байден прокоментував визволення Херсона та пообіцяв Україні нову партію зброї взимкуАмериканський президент вкотре нагадав, що Вашингтон не має наміру вести переговори з рф про Україну.

Згідно з пропозицією Білого дому, новий пакет допомоги загальним обсягом 37,7 млрд доларів включатиме 21,7 млрд дол. оборонної допомоги.

Крім того, 14,5 млрд доларів спрямовані на гуманітарну допомогу та підтримку роботи української влади, 900 млн доларів – на підтримку українців, що проживають у США, 626 млн доларів – на ядерну безпеку України.

«Разом, за сильної двопартійної підтримки в Конгресі, ми вже надали значну допомогу, яка мала вирішальне значення для успіху України на полі бою, і ми не можемо допустити, щоб ця підтримка вичерпалася», — йдеться у листі Білого дому до Конгресу.

Нагадаємо, що напередодні у Нацбанку розповіли, як проходять переговори України з МВФ.

Також стало відомо, що Угорщина заблокувала фінансову допомогу ЄС для України на 2023 рік.

Раніше Мінекономіки спрогнозувало ще більше скорочення ВВП цього року через блекаути.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: