Дуда зателефонував Байдену та Зеленському і планує скликати Раду нацбезпеки

Читать на русском
Президент Польщі Анджей Дуда провів телефонну розмову з генеральним секретарем НАТО Столтенбергом, президентом США Байденом та Зеленським. При цьому, Польща офіційно підтвердила, що на її територію впала російська ракета.
prezydent.pl

Президент Польщі Анджей Дуда провів окремі переговори з президентом США Джо Байденом, президентом України Володимиром Зеленським та генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у зв’язку з вибухами біля кордону з Україною.

Про це повідомляє канцелярія польського президента, а також пише Столтенберг у Twitter.

«Продовжується термінова телефонна розмова між президентами Анджеєм Дудою та Джо Байденом», - йдеться у повідомленні канцелярії.

Як зазначається, ключові теми їх обговорень поки що залишаються невідомими.

Пізніше у відомстві уточнили, що розмова Дуди з американським лідером завершилася і він зателефонував Зеленському.

У МЗС Латвії закликали закрити небо над Україною після удару рф по ПольщіУ МЗС Латвії обурені сьогоднішнім ракетним ударом рф по території Польщі та закликали закрити небо над Україною.

Водночас, у канцелярії додали, що до цього глава польської держави проводив переговори із генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

«Говорив із президентом Дудою про вибух у Польщі. Я висловив свої співчуття з приводу загибелі людей. НАТО слідкує за ситуацією, а союзники уважно консультуються. Важливо, щоб усі факти були встановлені», - написав Столтенберг за підсумками розмови.

Згодом Зеленський розповів деталі телефонної розмови з польським лідером.

«Говорив із президентом Польщі Анджеєм Дудою. Висловив співчуття у зв'язку із загибеллю громадян Польщі від російського ракетного терору. Обмінялися наявною інформацією, з'ясовуємо всі факти. Україна, Польща, вся Європа і світ мають бути повністю захищені від росії - терориста», - написав він у Twitter.

Пізніше у МЗС країни офіційно підтвердили, що ракета, яка впала на їхню територію, російського виробництва. Посла рф викликали у МЗС.

Нагадаємо, що 15 листопада ЗМІ повідомили про те, що під час ударів по Україні одна з російських ракет влучила по території Люблінського воєводства в Польщі - було пошкоджено майно та загинуло двоє людей.

Одразу після цього у Польщі розпочалося позачергове засідання уряду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: