Байден прокоментував визволення Херсона та пообіцяв Україні нову партію зброї взимку

Читать на русском
Американський президент вкотре нагадав, що Вашингтон не має наміру вести переговори з рф про Україну.

Президент США Джо Байден заявив, що відновлення Україною контролю над Херсоном є «значною перемогою». При цьому, він не став однозначно відповідати на запитання, чи це є поворотною подією у війні з рф.

Про це йдеться у повідомленні Білого дому та на сайті Пентагону.

Як зазначається, Байдена також запитали, чи вважає він, що взяття під контроль Херсона Києвом є добрим часом для початку переговорів з росією. Американський президент зазначив, що Вашингтон не має наміру вести переговори з Москвою про Україну.

«Передусім, це значна, значна перемога України. Значна перемога. Я думаю, ви побачите, що все трохи сповільниться через зимові місяці і нездатність пересуватися так само легко країною», - наголосив лідер Сполучених Штатів.

США оголосили про надання нового пакету військової допомоги для УкраїниУ четвер, 10 листопада, США повідомили про надання нового пакету військової допомоги для України. ЗСУ передадуть додаткові ракети для систем протиповітряної оборони.

Водночас, високопосадовець Пентагону з посиланням на дані Білого дому заявив, що США продовжать постачати Україні озброєння в зимовий період.

Представник американського оборонного відомства сказав, що США постачатимуть Україні озброєння «так довго, як буде потрібно».

Нагадаємо, що Байден та Сі Цзіньпін на зустрічі наголосили на неприпустимості застосування ядерної зброї в Україні.

Раніше стало відомо, що президент США на саміті G20 не має наміру зустрічатися з міністром закордонних справ росії Сергієм Лавровим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: