Угорщина заблокувала фінансову допомогу ЄС для України на 2023 рік

Читать на русском
На надання фінансової допомоги Україні потрібна згода представників усіх 27 країн ЄС і обійти позицію Угорщини поки що не представляється можливим
Ілюстративне фотоРixabay

Угорщина очікувано заблокувала фінансову допомогу Україні від Євросоюзу на суму в 18 млрд євро. У Брюсселі Угорський представник навідріз відмовився підтримувати пакет.

Про це повідомляє видання Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Скільки безповоротної фіндопомоги отримала Україна з початку повномасштабної війниУкраїна з початку повномасштабної війни з росією отримала 10,6 млрд доларів безповоротної допомоги від іноземних партнерів. Докладніше – на інфографіці.

Міністр фінансів Угорщини Міхай Варга заявив своїм колегам на саміті в Брюсселі, що не підтримає надання Україні пакету фінансової допомоги на 2023 рік. Тепер Європейська комісія запропонує надати Києву пільгові кредити на більш стабільній основі - але це потребуватиме додаткового фінансування з бюджету ЄС.

На надання фінансової допомоги Україні потрібна згода представників усіх 27 країн ЄС і обійти позицію Угорщини поки що не представляється можливим.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Угорщина не підтримуватиме ініціативу Європейського Союзу про надання Україні фінансової допомоги у 2023 році у розмірі 18 мільярдів євро. При цьому Угорщина не відмовляється від продовження надання допомоги Україні на двосторонній основі.

Європейський союз запропонує в середу, 9 листопада, новий механізм надання фінансової допомоги Україні у розмірі 18 мільярдів євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: