Байден про переговори з рф: без України ніхто жодного діалогу вести не буде

Читать на русском
Байден підтвердив, що США прихильні до принципу не говорити нічого про Україну без участі самої України
Джозеф Байденfelipevarela.com

Сполучені Штати Америки не будуть вести з росією ніяких переговорів щодо України без участі самої України.

Про це заявив президент США Джозеф Байден під час пресконференції на полях саміту G20 на Балі.

«Ми не збираємося брати участь у жодних переговорах. Нічого про Україну без України. Це рішення, яке повинні приймати самі українці» - сказав він у відповідь на питання про потенційні переговори з росією.

Переговори з путіним неможливі: як змінювалася позиція ЗеленськогоІнфографіка – позиція Володимира Зеленського щодо переговорів з путіним пройшла еволюцію від переконання в необхідності діалогу до констатації, що з чинним президентом рф говорити нема про що.

Байден додав, що звільнення Херсона - це суттєва перемога українського народу над окупантами й США готові надалі підтримувати Україну в її війні проти агресора.

«Це суттєва перемога для України. Я не можу зробити нічого іншого, крім як аплодувати мужності, рішучості та здібностям українського народу та українських військових. США продовжать надавати можливості українському народу для своєї оборони» - запевнив він.

Нагадаємо, в російському міністерстві закордонних справ відкинули умови України, які висунуті для початку переговорів двох держав - в тому числі вимога про відведення військ рф на кордони 1991 року. На що в МЗС України нагадали рф, що та знаходиться в позиції, яка виключає спроби москви диктувати умови.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що вирішити питання щодо завершення війни дипломатичним шляхом неможливо. На його думку, все вирішиться на полі бою між Україною та російськими окупантами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: