Кремль підготував ракетний удар по Україні в очікуванні виступу Зеленського – ISW

Читать на русском
Найвище керівництво кремля підготувало ракетний удар 15 листопада по Україні ще до того, як президент Володимир Зеленський представив свою мирну пропозицію з 10 пунктів на саміті G20.

Найвище керівництво кремля підготувало ракетний удар 15 листопада по Україні ще до того, як президент Володимир Зеленський представив свою мирну пропозицію з 10 пунктів на саміті G20.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики нагадали, що під час виступу український лідер наголосив, що переговори можна вести лише тоді, коли рф:

  • повністю виведе свої війська з України;
  • відновить територіальну цілісність України;
  • забезпечить покарання за воєнні злочини серед інших положень щодо ядерної,
  • енергетичної та продовольчої безпеки.

«Ймовірно, кремль навмисно спланував масштабний ракетний удар по Україні в очікуванні виступу Зеленського на саміті G20 з огляду на те, що багатоспрямована ракетна кампанія вимагає значної військової підготовки», - пояснили в ISW.

Водночас, фахівці вказали, що російська провоєнна спільнота стверджувала, що нібито кремль «помстився» за «русофобські» заяви Зеленського невдовзі після його виступу.

Однак, як наголосили в Інституті вивчення війни, неможливість розпочати таку масовану атаку в короткий строк свідчить про незацікавленість кремля у створенні передумов для переговорів з Україною.

«Путін не з'явився на саміт, а підписав численні укази щодо надання почесних найменувань окупованих росією міст України. А його спікер Дмитро Пєсков та міністр закордонних справ росії Сергій Лавров заявили, що росія продовжить «спеціальну воєнну операцію» в Україні», - підсумували в ISW.

Нагадаємо, росія випустила по Україні близько ста ракет. Під удар потрапили об'єкти критичної інфраструктури у Києві, Хмельницькому, Харкові, Львові, Рівному, Вінниці та інших містах.

Раніше Зеленський відреагував на масований удар росії та запевнив, що всю зруйновану інфраструктуру буде відновлено.

Зеленський на саміті G20 назвав десять умов для встановлення миру з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: