У Польщі розпочалося позачергове засідання уряду через ракетний удар рф

Читать на русском
Уряд Республіки Польща розпочав позачергове засідання на тлі повідомлень про масований удар рф по Україні, а також падіння російської ракети у польському селі.
Українська правда

Уряд Республіки Польща розпочав позачергове засідання на тлі повідомлень про масований удар рф по Україні, а також падіння російської ракети у польському селі неподалік українського кордону.

Про це повідомляє Інформаційний центр уряду Польщі.

«Засідання уряду Польщі розпочинається о 21 годині»,- йдеться у повідомленні.

Водночас лідер найбільшої опозиційної партії «Громадянська платформа» Дональд Туск написав у Твітері, що в умовах загрози, незалежно від внутрішніх суперечок, необхідно зберігати солідарність.

При цьому, як зазначив речник Пентагону Пет Райдер, США не мають доказів того, що росія вдарила по Польщі ракетами, тому поки що рано передбачати подальшу відповідь НАТО.

«Нам відомо про повідомлення в пресі, в яких стверджується, що дві російські ракети вдарили по об'єкту на території Польщі недалеко від кордону з Україною. Наразі ми не маємо інформації, яка підтверджує ці повідомлення, але, знову ж таки, ми серйозно ставимося до них і вивчаємо їх», - заявив Райдер.

Згідно зі словами речника, він поки не хоче «вдаватися в гіпотези» про наслідки, якщо з'ясується, що інформація про ракетний удар по Польщі виявиться правдивою.

«Коли йдеться про наші гарантії безпеки та статтю 5, ми гранично ясно заявили, що захищатимемо кожен дюйм території НАТО», - наголосив представник Пентагону.

Нагадаємо, 15 листопада ЗМІ повідомили про те, що під час ударів по Україні одна з російських ракет влучила по території Люблінського воєводства в Польщі - було пошкоджено майно та загинуло двоє людей.

Також на ворожу атаку територією Люблінського воєводства неподалік кордону з Україною відреагував президент Володимир Зеленський.

У МЗС Латвії закликали закрити небо над Україною після удару рф по Польщі.

Російські війська під час атаки 15 листопада випустили по території України близько ста ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: