Німеччина закликала своїх громадян залишити Іран

Читать на русском
Громадяни Німеччини мають покинути Іран через погіршення ситуації у сфері безпеки у цій країні, заявили у МЗС ФРН.
фото ЕРА

Громадяни Німеччини мають залишити Іран через погіршення ситуації у сфері безпеки у цій країні.

Таку заяву зробила МЗС ФРН Анналена Бербок перед початком зустрічі G7 у німецькому місті Мюнстер, повідомляє Укрінформ у четвер, 3 листопада.

Постачальник дронів для росії з посольством у Києві: як розвивалися дипвідносини України та ІрануВід торговельного партнерства до катастрофи літака МАУ та постачання дронів для вбивства українців – як розвивалися відносини України та Ірану.

Вона нагадала, що останніми тижнями світ спостерігає, яке жорстоке насильство іранський режим застосовує щодо власних громадян. Бербок, за її словами, як глава МЗС Німеччини стоїть на боці народу Ірану, на міжнародному праві та правах людини.

«З іншого боку, я відповідаю за безпеку тих в Ірані, хто має німецьке громадянство. Тому ми реагуємо на ситуацію у сфері безпеки в Ірані, таким чином і тісно координуємо заходи з нашими міжнародними партнерами», – сказала міністр.

На сайті МЗС ФРН також з'явився відповідний заклик. У повідомленні наголошується, що «для громадян Німеччини існує конкретна загроза бути незаконно заарештованими, допитаними та засудженими до тривалих термінів ув'язнення».

Як уточнюється, насамперед, під загрозою перебувають громадяни з подвійним громадянством, які, крім німецької, мають також громадянство Ірану. Останнім часом мала місце велика кількість арештів іноземних громадян.

Нагадаємо, Швейцарія приєдналася до санкцій ЄС проти Ірану через постачання дронів-камікадзе росії. Канада розширила санкції проти Ірану.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: