Рф намагається таємно купити боєприпаси для війни проти України – ISW

Читать на русском
Росія намагається таємно купити боєприпаси, щоб продовжувати війну проти Україну. Зокрема, використовують криптовалюту, адже так можна уникнути відстежування.
Володимир путінФото – kremlin

Росія купує товари військового та невійськового призначення таємно, уникаючи відстежування.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

«Кремль намагається таємно придбати снаряди для використання в Україні, щоб пом’якшити наслідки міжнародних санкцій і заповнити поточне виснаження внутрішніх запасів», – йдеться у звіті.

КНДР шиє зимову форму для російських військових в Україні – ЗМІПівнічна Корея шиє зимову форму, білизну та взуття для російських військових. Сировину для цього надає рф, готову форму відправляють залізницею.

Зазначається, що 20 серпня москва заплатила 140 мільйонів євро готівкою Тегерану. Іран постачає безпілотники через державні та приватні компанії.

Фахівці також додали, що країна-агресор продовжує закуповувати товари подвійного призначення. Зокрема, комп’ютерні мікросхеми, квадрокоптери, прилади нічного бачення та бронежилети з Туреччини. Крім того, рф використовує транзакції у криптовалюті, щоб уникнути відстеження.

«У сукупності ці звіти свідчать про те, що кремль прагне обійти санкції», – підсумували в ISW.

Нагадаємо, після категоричних заперечень Іран уперше визнав, що вони передавали росії безпілотники. Однак стверджують, що це відбулося до початку повномасштабної війни рф проти України.

Українська військова розвідка знайшла інформацію, яка може свідчити, що іранські безпілотники виготовляли та постачали до росії після 24 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: