Обшуки на яхті олігарха Усманова: поліція конфіскувала картини на 5 млн євро

Читать на русском
Прокуратура Мюнхена веде розслідування щодо Усманова за підозрою в ухиленні від сплати податків.
Фото: Bloomberg

Слідчі Федерального управління кримінальної поліції Німеччини після обшуків на яхті підсанкційного російського олігарха Алішера Усманова конфіскували 30 дорогих картин. За попередніми даними, їх загальна вартість становить п’ять мільйонів євро.

Про це повідомляється в спільному розслідуванні NDR, WDR та Suddeutsche Zeitung.

Як зазначається, картини перебували на яхті та, очевидно, були збережені, коли судно прибуло в порт Гамбурга на капітальний ремонт наприкінці 2021 року. Серед картин – робота французько-російського експресіоніста Марка Шагала.

Росія заплатить за все: що таке репарації та чому важливо змусити рф їх виплатитиПро те, що таке репарації та чому для України так важливо змусити росію заплатити абсолютно За весь збиток від війни – в матеріалі Слово і Діло

При цьому, відповідаючи на запитання, представник Усманова заявив, що предмети мистецтва, про які йдеться, нібито не належать олігарху, тому про них німецьким органам влади не потрібно було повідомляти.

Як відомо, прокуратура Мюнхена веде розслідування щодо Усманова за підозрою в ухиленні від сплати податків, припускаючи, що мільярдер, який перебуває під санкціями ЄС, був зобов'язаний сплачувати податки в Німеччині.

Генеральна прокуратура Франкфурта-на-Майні також проводить розслідування за підозрою у відмиванні коштів.

Варто зазначити, що Алішер Усманов потрапив під санкції у лютому, одразу після початку повномасштабної війни РФ проти України.

Нагадаємо, що Усманов звернувся до ЄС із проханням переглянути санкції проти нього.

Напередодні НАБУ знову викликало олігарха Бахматюка на допит.

Нещодавно Велика Британія впровадила санкції ще проти чотирьох російських олігархів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: