Російський олігарх Фрідман запропонував Україні 1 млрд дол. за зняття санкцій – WSJ

Читать на русском
Михайло Фрідман запропонував перевести 1 мільярд доларів на рахунок українського представництва підконтрольного йому Альфа-Банку,  щоб переконати Великобританію зняти з нього санкції.
Getty Images

Михайло Фрідман запропонував перевести 1 мільярд доларів на рахунок українського представництва підконтрольного йому «Альфа-Банку», щоб переконати Великобританію зняти з нього санкції.

Про це пише The Wall Street Journal.

Фрідман запропонував перевести 1 мільярд доларів на рахунок українського представництва підконтрольного йому «Альфа-Банку», які можуть бути використані для фінансування соціальних проєктів в Україні. Таким чином він хоче переконати уряд Великої Британії скасувати санкції, запроваджені щодо нього після початку повномасштабної агресії рф проти України. При цьому сам олігарх заперечує, що пропонував «послугу за послугу».

«Ініціатива Фрідмана – одна з тих пропозицій, які бізнесмени, банки і компанії, що потрапили під санкції, таємно роблять владі західних країн, що фінансує відновлення України після російського вторгнення», – зазначають у газеті.

Заступник керівника Офісу президента України Ростислав Шурма заявив, що уряд розглядатиме пропозицію Фрідмана лише як частину ширшої структури, яка може включати фонд для допомоги Україні. Важливо, що розглядатимуть угоду щодо зняття санкцій лише після закінчення війни.

«Мета санкцій – не отримати гроші від деяких багатих росіян. Мета санкцій – створити достатній тиск на еліти, щоб вони припинили війну», – наголосив Шурма.

Нагадаємо, Україна очікує прийняття восьмого пакета санкцій ЄС проти росії вже у вересні. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба озвучив очікувані обмеження для країни-агресора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: