ЄС може зняти санкції з деяких росіян: Bloomberg назвало причину

Читать на русском
ЄС може зняти санкції з деяких росіян, оскільки є докази, що їх запровадили на слабких підставах. Близько 30 осіб подали до суду на Євросоюз із вимогою виключити їх із списків санкцій, ще близько 10 звернулися з таким запитом напряму.

Європейський Союз веде переговори про скасування санкцій, накладених на деяких росіян, після того, як юристи виявили, що обмежувальні заходи могли бути введені на слабких підставах.

Про це повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на джерела.

За інформацією агентства, близько 30 осіб подали до суду на ЄС з вимогою виключити їх із списків санкцій, ще близько 10 звернулися з таким запитом безпосередньо до Євросоюзу.

У ЄС назвали суму заморожених активів російських олігархівЗа останні два місяці сума заморожених активів російських олігархів різко зросла – до 12,5 млрд євро.

Юридична служба Європейської ради повідомила послам, що деякі з цих запитів були виправдані: інформація, надана особами, які потрапили під санкції, показала, що докази для внесення до списків були або слабкими, або застарілими або невірними.

Проте виключення зі списків санкцій торкнеться невеликої кількості осіб.

З документів, з якими ознайомилися журналісти Bloomberg, випливає, що серед тих, хто через юристів написав до ЄС листа з проханням переглянути санкції, були мільярдер Андрій Мельниченко та його дружина.

Крім того, до ЄС із проханням переглянути санкції зверталися Олексій Мордашов та Алішер Усманов.

Як повідомляє Forbes, позов проти Ради ЄС до Європейського суду також подавали Віктор Рашніков, Михайло Фрідман, Петро Авен, Роман Абрамович, Дмитро Пумп'янський, Вадим Мошкович, Ігор Кесаєв, Геннадій Тимченко та інші.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, російські олігархи готові пожертвувати частину своїх активів на користь України, щоб з майна, що залишилося, були зняті санкції.

Крім того, «Медуза» повідомляла, що російські олігархи та їхні родичі подали вже близько 20 позовів до європейських судів через санкції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: