Санкції проти родичів путіна та олігархів рф: Зеленський ввів у дію рішення РНБО

Читать на русском
До санкційних списків України увійшли 2507 фізичних та 1374 юридичних осіб росії. Серед них – дочка путіна та олігарх Абрамович.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав два укази, які ввели у дію рішення РНБО про санкції проти понад 3800 фізичних та юридичних осіб російської федерації.

Обидва документи опубліковано на сайті президента.

Санкції проти росії: які обмеження ЄС впровадив проти агресора з початку війниПро найважливіші санкції проти росії, які запровадив Європейський Союз – на інфографіці Слово і діло

Укази датовані 19 жовтня. Цими рішеннями РНБО вводяться санкції проти 2507 фізичних та 1374 юридичних осіб, більшість з яких – громадяни росії та російські юрособи.

Так, указом №726 запроваджуються санкції проти політиків, громадських діячів, військовослужбовців, серед яких – дочка володимира путіна Катерина Тихонова. Цим же указом запроваджуються санкції проти російських юрособ.

У переліку, зокрема, російський Альфа-Банк та пов'язані з ним ряд компаній, Російський фонд прямих інвестицій, «Ростелеком», «РусГідро», «Алроса», «Росдержстрах», пов'язані з ВТБ та Ощадбанком страхові та фінансові компанії, РТС- Холдинг, Согаз.

Крім цього, до списку внесені Управління справами президента росії та спецавіазагін «Росія», «Казанський вертолітний завод» та «Адміралтейські верфі», «Камаз», «Цивільні літаки Сухого».

Серед підсанкційних осіб не лише іноземні «дочки» російських компаній та банків, а й, зокрема, Державний військово-промисловий комітет Білорусі, білоруські «ОКБ ТСП» та «Оборонні ініціативи», «Белспецвгештехніка».

У списку також хорватські T.G.A. D.O.O. za Trgovinu i Usluge и Katina D.O.O.

Згідно з документом, санкції включають 17 обмежувальних заходів: від блокування активів та повного припинення торгових операцій та транзиту ресурсів до зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань, анулювання чи зупинення ліцензій.

Серед обмежень також заборона участі у приватизації, публічних та оборонних закупівлях, здійснення угод із цінними паперами, заборона збільшення розміру статутного капіталу пов'язаних компаній (з часткою від 10%).

Указом №727 запроваджуються санкції проти олігархів, у тому числі проти Романа Абрамовича.

Нагадаємо, 30 вересня відбулося засідання РНБО, на якому ухвалили рішення запровадити нові санкції проти росії.

У Мінекономіки уточнювали, хто потрапив до санкційного списку РНБО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: