ВАКС конфіскував майно російського олігарха Євтушенкова

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив позовну заяву Мін'юсту про стягнення в дохід держави майна і бізнесу російського олігарха.
Володимир Євтушенков

Вищий антикорупційний суд скасував активи і бізнес російського олігарха Володимира Євтушенкова в межах позовної заяви Міністерства юстиції України про застосування санкції.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомила керівниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

«Колегія суддів ВАКС задовольнила повністю позовну заяву Мін'юсту і стягнула в дохід держави перелік нерухомості, який складається з 22 пунктів, а також частки в статутних капіталах компаній», – наголосила вона.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про:

  • два транспортні цехи, дві нежитлові приміщення загальними площами 2268,4 кв. м і 17780,8 кв. м, квартиру у Запоріжжі, недобудований спальний корпус у с. Лисогірка Запорізького району Запорізької області, які належать АТ «Український науково-дослідний проектно-конструкторський та технологічний інститут трансформаторобудування»;
  • інженерний корпус з їдальнею площею 18974,2 кв. м, що належить ТОВ «Науково-інженерний центр «ЗТЗ-Сервіс» і АТ ХК «Електрозавод»;
  • приміщення боксових гаражів загальною площею 564,9 кв. м і нежитлову будівлю у Запоріжжі, належить ТОВ Науково-інженерний центр «ЗТЗ-Сервіс»; – інженерний корпус з їдальнею площею 18974, 2 кв. м, нежитлові будівлі площею 10577,8 кв. м, одноповерхову частину ЛЕК площею 23926 кв. м і п'яти об'єктів нерухомості площами 1417, 92,1, 286,7 кв. м, 221,9 кв. м і 37,3 кв. м у Запоріжжі, якими володів АТ ХК «Електрозавод»;
  • частки у статутних капіталах ТОВ «СМАРТ ДІДЖИТАЛ СОЛЮШНС» (59,2%); ТОВ «ІТМ-Україна» (59,2%); АТ «Український науково-дослідний проектно-конструкторський та технологічний інститут трансформаторобудування» (34,21%); ТОВ «ЗТЗ-СЕРВІС» (42,09%) і ТОВ «Електрозавод-Віт» (42,09%).

Нагадаємо, Мін'юст подав перший позов про стягнення в дохід держави українських активів росіян. Він стосувався Євтушенкова. Пізніше ВАКС узяв його до розгляду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: