Британія впровадила санкції ще проти чотирьох російських олігархів

Читать на русском
Британія запровадила чергові санкції ще проти чотирьох російських олігархів, які причетні до фінансування війни рф проти України.

Британія запровадила чергові санкції ще проти чотирьох російських олігархів, які причетні до фінансування війни рф проти України.

Про це йдеться у заяві уряду Британії.

За інформацією відомства, санкції запровадили стосовно двох партнерів відомого російського олігарха Романа Абрамовича - Олександра Абрамова та Олександра Фролова. Вони мають великі пакети акцій російського виробника сталі Evraz.

Санкції проти росії: які обмеження ЄС впровадив проти агресора з початку війниПро найважливіші санкції проти росії, які запровадив Європейський Союз – на інфографіці Слово і діло

Активи олігархів у Великій Британії були заморожені, оскільки вони фінансували військову машину очільника кремля володимира путіна. Капітал Абрамова оцінюється в 4,1 млрд. фунтів стерлінгів, а Фролова - 1,7 млрд. Також їх інвестиції в нерухомість у Великій Британії становлять близько 100 млн. фунтів стерлінгів.

Крім того, до списку санкцій внесли бізнесменів Айрата Шаймієва та Альберта Шигабутдінова. Їх капітал оцінюють у 902 та 977 млн ​​фунтів стерлінгів відповідно.

Шаймієв є гендиректором компанії «Тататодор», котра займається будівництвом та утриманням доріг у росії. Шигабутдінов володіє групою компаній «ТАІФ», які працюють у сфері енергетики, фінансових послуг та інформаційних комунікацій.

Чотирьом російським олігархам заборонили в'їжджати до Британії або перебувати на її території. На їхні літаки та човни накладено обмеження на посадку в Британії або швартування у британських портах, а їхні активи заморожені.

Нагадаємо, 20 жовтня Британія запровадила нові санкції проти Ірану за постачання в рф дронів-камікадзе, які використовуються для атак на Україну.

Також стало відомо про те, що Британія передасть ЗСУ ракети середньої дальності для американських NASAMS.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: