Діти путіна, олігархи та маріонетки кремля: під антиросійські санкції РНБО потрапили понад 3600 осіб

Читать на русском
Нові санкції РНБО проти росії. У списку родичі путіна, російські олігархи, чиновники, пропагандисти, артисти – маріонетки кремля.
Фото Слово і діло

Рада нацбезпеки та оборони України запроваджує новий пакет санкцій проти фізичних та юридичних осіб росії – у списку родичі путіна, російські олігархи, чиновники, пропагандисти, артисти – маріонетки кремля.

Про це розповіли у пресслужбі Мінекономіки у суботу, 1 жовтня.

США розширили санкції проти рф: у списку топчиновники та юрособиСША запровадили нові санкції проти росії на тлі сьогоднішньої анексії українських територій - до списку обмежень потрапили представники бізнесу, російські військові та політики.

Загалом до списку РНБО увійшли понад 3600 фізичних та юридичних осіб. Зокрема, у ньому фігурують:

  • діти та родичі володимира путіна та його близького оточення;
  • представники регіональних еліт та влади росії;
  • олігархи та їхнє близьке оточення;
  • артисти та пропагандисти, у тому числі громадяни України;
  • колабораціоністи, що перейшли на бік ворога;
  • високопосадовці державних корпорацій;
  • представники вищого керівного складу збройних сил росії;
  • представники так званих «урядів «ЛНР/ДНР», окупаційної «влади» АР Крим та ватажків незаконних збройних формувань, що діють на окупованій території України.

Також зазначено, що ухвалено санкції проти іноземних громадян – так званих «міжнародних спостерігачів», які брали участь у «референдумах» на тимчасово окупованих територіях України.

Санкції запроваджено і проти ключових системоутворюючих компаній, банків, підприємств ОПК, добувної, енергетичної, комунікаційної, логістичної та інших сфер, додали в міністерстві.

Нагадаємо, 30 вересня відбулося засідання РНБО. На ньому вирішили запровадити нові санкції проти росії.

Як зазначив президент Володимир Зеленський, санкції будуть введені «щодо значущих фізичних та юридичних осіб росії, які не знайшли в собі мужності виступити на захист людяності та міжнародного права, або які так чи інакше залучені до агресивних кроків проти України та спільноти демократичних народів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: