На Донеччині окупанти гинуть сотнями щодня – звернення Зеленського

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 7 листопада, 257-го дня війни проти російських окупантів.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 7 листопада, 257-го дня війни проти російських окупантів. Як зазначив український лідер, ескалація російського ракетного й дронового терору призвела лише до того, що світ відповідає новою допомогою Україні.

Основне зі звернення президента України:

  • Щойно говорив з Біньяміном Нетаньягу – лідером блоку, який переміг на виборах в Ізраїлі. Привітав його з перемогою. Обговорили основні аспекти відносин між нашими державами.

  • Сьогодні окупанти завдали ударів по більш як 50 населених пунктах нашої країни. Донбас, Запоріжжя, Херсонщина, Миколаївщина, Харківщина, Дніпропетровська область... Ракети, авіація, системи залпового вогню. Всюди відповідаємо. Маємо й потрібні результати – збито черговий російський літак.

  • Отримали й нові системи, які суттєво зміцнюють нашу протиповітряну оборону. Захист українського неба, звісно, не стовідсотковий, але поступово ми рухаємося до нашої мети.

  • Станом на сьогодні можна сказати, що нещодавня ескалація російського ракетного й дронового терору призвела лише до того, що світ відповідає – відповідає новою допомогою Україні. Ми зробимо все, щоб до цієї допомоги приєдналось якнайбільше країн.

  • Сьогодні було оголошено про рішення щодо деяких українських підприємств. Це рішення продиктоване військовою необхідністю і було погоджене на Ставці Верховного Головнокомандувача. П’ять стратегічних підприємств примусово відчужуються для потреб воєнного часу – «Мотор Січ», «КрАЗ», «Укрнафта», «Укртатнафта» і Запорізький трансформаторний.

  • Деякі з них майже не працювали. Тепер працюватимуть усі. На оборону.

  • Підписав сьогодні указ про нагородження наших героїв. 396 українських військовослужбовців відзначені державними нагородами.

  • Загалом на фронті наші сили перебувають у стані активної оборони – на деяких ділянках сходу й півдня потроху відтісняємо ворога. Поступово рухаємось вперед.

  • Донеччина залишається епіцентром найбільшого божевілля окупантів – вони гинуть сотнями щоденно. Земля перед українськими позиціями буквально завалена тілами окупантів...

«И некоторые из российских военных всё же задумались о происходящем. Они «пожаловались» губернатору своего региона – Приморского края – на колоссальные потери. А губернатор этот, товарищ Кожемяко, в ответ предсказуемо соврал: говорит, что потери «далеко не такие». Вот не такие... А какие? От Владивостока до Павловки Донецкой области больше 9 тысяч километров. Но он уверен, что потери «не такие». Губернатору, наверное, оттуда лучше видно, как и сколько отправляют на убой военных из его региона. Или ему просто приказали врать. Из Москвы приказали. Вот так тысячи километров преодолевает приказ врать о российских потерях. И даже тела большинства из этих убитых обратно в какой-нибудь Владивосток не привезут. Но я уверен, что губернатор Кожемяко выйдет и объяснит, почему не все доехали, не все вернулись из тех «не таких». Спастись от этого можно не жалобами каким-то там тряпкам, а своим мнением. И не в телеграме, а публичным. Не жалобами, а жёстким протестом. Не где-то там под одеялом, а на улицах. И против тех, кто в Москве. Ну или сдачей в украинский плен. Так тоже можно выжить», - спеціально зазначив президент російською мовою.

Раніше Зеленський пояснив, чому держава пішла на націоналізацію п'яти підприємств.

Нагадаємо, напередодні Зеленський попередив, що рф може завдати нових ракетних ударів по Україні.

У неділю, 6 листопада, президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн поспілкувалася з президентом Зеленським.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: