Зеленський пояснив, чому держава пішла на націоналізацію п'яти підприємств

Читать на русском
Зараз всі сили повинні бути спрямовані на якнайшвидше звільнення країни від окупантів. Решта буде вирішуватися і з'ясовуватися після перемоги
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Примусова передача в державну власність акцій п'яти великих підприємств і компаній - ПАТ «Укрнафта», ПАТ «Укртатнафта», АТ «Мотор Січ», ПрАТ «АвтоКрАЗ» і ПрАТ «Запоріжтрансформатор» - спрямована в першу чергу на інтереси обороноздатності держави.

Про це заявив президент Володимир Зеленський 7 листопада, коментуючи рішення про націоналізацію підприємств.

Майже 20 російських підприємств ВПК, які постачають техніку на війну з Україною, не під санкціями – StateWatchУ росії 18 компаній ВПК, чия техніка бере участь у війні проти України, досі не перебувають під санкціями.

«Наша відсіч ворогові має бути максимально ефективною та злагодженою. На засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача було прийнято рішення про перехід у власність держави активів стратегічно важливих підприємств... Такі кроки, необхідні для нашої держави в умовах війни, робляться згідно з чинними законами та допоможуть забезпечувати нагальні потреби нашого сектору оборони» - зазначив він.

Зеленський додав, що зараз всі сили повинні бути спрямовані на якнайшвидше звільнення країни від окупантів. Решта буде вирішуватися і з'ясовуватися після перемоги.

Нагадаємо, 7 листопада у власність держави були відчужені активи стратегічно важливих підприємств. Після перемоги вони будуть повернуті власникам або компенсовані.

П'ять стратегічних підприємств працюватимуть без зупинки на задоволення оборонних потреб держави для якнайшвидшої перемоги у війні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: