Незабаром очікуємо хороших новин щодо ППО й ПРО для України – звернення Зеленського

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 5 листопада, 255-го дня війни проти російських окупантів.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 5 листопада, 255-го дня війни проти російських окупантів. Як зазначив український лідер, влада має забезпечити повний захист українського неба й буде робити все для цього.

Основне зі звернення президента України:

  • Провів сьогодні чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача – доволі тривале, три години. Дуже детально проаналізували ситуацію на передовій – на всіх напрямках, на енергетичному фронті, ситуацію на кордонах. Доповідали Головнокомандувач, командувачі, керівник розвідки, Прем’єр-міністр, міністр оборони, керівник прикордонників. Знаємо, до чого готується ворог. Будемо відповідати й далі звільняти нашу землю. Окремо розглянули протидію ракетному й дроновому терору.

  • Найближчими тижнями очікуємо хороших новин щодо ППО й ПРО для України. До речі, сьогодні з’явилися повідомлення з Ірану, від офіційних представників. Там вирішили визнати, що таки постачали дрони для російського терору. Але й у цьому визнанні вони збрехали.

  • Тільки протягом одного вчорашнього дня було знищено 11 «Шахедів». Ми точно знаємо, що іранські інструктори вчили російських терористів користуватися дронами, а в Тегерані про це взагалі мовчать.

  • Ситуація на передовій за добу не зазнала суттєвих змін. Найбільша жорстокість окупантів, як і раніше, сконцентрована на Донеччині. Але постійні бої тривають і на інших ділянках фронту – це понад тисячу кілометрів лінії бойових зіткнень.

  • Хочу сьогодні особливо відзначити нацгвардійців, які захищають нашу державу на Луганщині у складі сил оборони. Зокрема, бійців 27-ї Печерської бригади Нацгвардії, які разом із підрозділами Сухопутних військ дуже ефективно «мінусують» ворожу техніку і самих окупантів. Дякую вам, хлопці!

  • Цього тижня вдалося забезпечити продовження роботи зернового коридору у Чорному морі. За підсумками семи днів із портів Одеси, Чорноморськ та Південний вийшли 28 суден, які перевозять понад 800 тисяч тонн агропродукції. Напрямки – Єгипет, Лівія, Марокко, Алжир, Оман, Туреччина, Китай та Ефіопія. Причому судно в Ефіопію зафрахтоване Продовольчою програмою ООН, на борту – 30 тисяч тонн пшениці. І це типовий перелік країн, які споживають більшу частину нашого аграрного експорту.

  • Саме на прикладі експортної зернової ініціативи ми показали, що світ здатен гарантувати стабільність попри будь-які загрози, які створює росія.

  • Ще один доказ сили від реального об’єднання світу – це робота нашої благодійної платформи United24. Сьогодні рівно півроку після її запуску. Я дякую кожному з донорів і амбасадорів United24, команді проекту та всім, хто допомагає нам захищатися від російського терору!

«І, до речі, наступного тижня запустимо ще один фандрейзинговий напрямок – будемо акумулювати кошти для флоту морських дронів. Думаю, абсолютно кожен розуміє, що це й для чого це, і впевнений, що мільйони людей підтримають і такий напрямок у нашій обороні. Як це працює – всі вже бачили. І це тільки для захисту нашої, нашої морської акваторії, на чуже ми не претендуємо», - зазначив президент.

Нагадаємо, що напередодні Зеленський подякував західним партнерам за 90 танків Т-72 для ЗСУ.

Раніше він зазначив, що рф втратила на Донеччині більше людей, ніж у двох Чеченських війнах.

Також стало відомо, що Україна не буде учасником саміту G20, якщо там буде путін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: