Зеленський попередив, що рф може завдати нових ракетних ударів по Україні

Читать на русском
Володимир Зеленський у новому відеозверненні 6 листопада попередив українців, що рф може готувати нові масовані ракетні удари. Також він заявив, що кожен, хто допомагає агресору, має нести відповідальність.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що росія може здійснити повторний масований ракетний обстріл України.

Про це він сказав у вечірньому відеозверненні.

Президент зазначив, що 6 листопада російські загарбники застосували для ударів по Україні іранські дрони. Є збиття, однак є і влучання. Крім того, рф може готувати повторні масовані обстріли.

Переговори з путіним неможливі: як змінювалася позиція ЗеленськогоІнфографіка – позиція Володимира Зеленського щодо переговорів з путіним пройшла еволюцію від переконання в необхідності діалогу до констатації, що з чинним президентом рф говорити нема про що.

«Ми розуміємо також, що держава-терорист концентрує сили й засоби для можливого повторення масованих ударів по нашій інфраструктурі. Передусім енергетичній. Зокрема й для цього росії знадобилися іранські ракети. Ми готуємося відповідати», – попередив Зеленський.

Він підкреслив, що співучасть іранського режиму у російській агресії має бути покарана. Кожен, хто допомагає рф вести війну, має нести відповідальність і за наслідки.

Водночас він зауважив, що вже тривалий час у Чорне море на бойове чергування не виходять російські ракетоносії. За його словами, це результат, який забезпечили українські захисники.

Також жорсткі бої тривають у Донецькій області. Загарбники зазначають втрат, але продовжують відправляти новомобілізованих та найманців на загибель.

Президент розповів, що в Україні понад 4,5 млн споживачів залишаються без світла. Ситуація складна, а найбільше відключень – у Києі та Київській області.

«Хоч би чого хотіли терористи, хоч би чого домагалися, ми маємо пройти цю зиму й бути навесні ще сильнішими, ніж зараз. Бути ще більше готовими до звільнення всієї нашої території, ніж зараз», – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, за словами Михайла Подоляка, масованими ударами по Україні, країна-агресора намагається вчинити «енергетичний геноцид». Однак українська влада має план протидії цьому.

Раніше мер Києва Віталій Кличко розповів, чи можливо, щоб столиця залишилася без води, електрики та зв'язку. За його словами, такий варіант не виключають.

Влада Києва планує тотальну евакуацію населення у разі повної відмови електромережі – з міста збираються вивезти 3 млн осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: