Іран постачає росії БПЛА відразу двома шляхами, морським і повітряним – ЦНС

Читать на русском
БПЛА активно перевозять іранські державні авіаційні компанії, крім того, задіяні морські шляхи, шукаються нові закордонні майданчики для виробництва
Ілюстративне фотоScanpix

Іран, який виступає союзником російського терористичного режиму, активно постачає рф безпілотники, в яких у російських терористів спостерігається активна потреба. Іран постачає москві п'ять моделей БПЛА – Mohajer, Arash-1 та Arash-2, Shahed-131 та Shahed–136 – а постачання активно ведуться морським і повітряним шляхом.

Про це повідомляє «Центр національного спротиву».

За даними розслідувачів, наступні іранські компанії причетні до транспортування БПЛА для російських терористів:

  • державна авіакомпанія Ірану Iran Air, належить міністерству інфраструктури країни;
  • Комерційна авіакомпанія Mahan Air;
  • Комерційна авіакомпанія Pouya Air, яка належить Корпусу вартових ісламської революції (КВІР);
  • Saha Airlines, авіакомпанія, контрольована генералами ВПС Ірану;

Зброя тероризму: як Україна може боротися з іранськими БПЛАПро те, як Україна дешево та досить ефективно може боротися з іранськими безпілотниками Shahed-136 – у матеріалі Слово і діло

Таким чином, відзначають дослідники, в основному транспортують БПЛА саме державні або опосередковано контрольовані державою компанії Ірану; тільки одну з них можна умовно зарахувати до приватних. При цьому публічно Іран заявляє, що нібито не надає підтримку рф у її війні проти України.

Крім того, Іран активно перевозить БПЛА для рф і через Каспійське море. Хоча за документами перевозяться нібито запчастини для цивільної авіації, насправді вантажі іранських суден – це розібрані БПЛА. Стандартний маршрут транспортування – порт Бандар-Анзалі у напрямку до Астрахані або Махачкали.

Постачальник дронів для росії з посольством у Києві: як розвивалися дипвідносини України та ІрануВід торговельного партнерства до катастрофи літака МАУ та постачання дронів для вбивства українців – як розвивалися відносини України та Ірану.

Крім того, рф активно возить крадене українське зерно в Сирію, а ось назад може забирати БПЛА та інші іранські військові товари, в тому числі зенітні ракети.

У самому Ірані зараз активізувалося виробництво дронів. З травня працює завод в Таджикистані, посилюється виробництво в Сирії, попри удари ізраїльської авіації по ньому. Є ризики того, що виробництво БПЛА можуть налагодити в Білорусі. Запчастини для виготовлення дронів постачає Китай, ігноруючи санкції. Теоретично, Іран може виготовляти до 150 дронів на місяць, але через високий попит ця цифра може бути значно збільшена.

Нагадаємо, українці можуть повідомляти будь-яку інформацію, яка допоможе визначити шляхи постачання іранської зброї до Росії.

Нагадаємо, розвідка повідомляла, що на початку листопада Іран планує передати росії понад 200 дронів Shahed-136, Mohajer-6 та Arash-2.

Майже за місяць Росія випустила по Україні вже понад 400 іранських дронів-камікадзе. ВСУ збили не менше 300 одиниць. А військовий аналітик розповів «Слово і Діло», чим можна збивати іранські безпілотники.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: